12 Idea Hadiah Hari Jadi Yang Eksklusif Untuk Lelaki & Perempuan

Hari jadi adalah merupakan hari yang istimewa untuk setiap individu. Oleh itu, memilih hadiah hari jadi yang terbaik untuk insan yang dikasihi adalah sangat penting bagi menunjukkan kasih sayang dan juga penghargaan pada hari kelahiran mereka. 

Untuk memberikan hadiah hari jadi yang terbaik, anda haruslah mengetahui serba-sedikit mengenai personaliti atau, cuba perhatikan apa yang disukai dan tidak disukai oleh individu tersebut. Dengan itu, ia boleh membantu anda untuk memberikan hadiah hari jadi yang benar-benar disukai serta berguna untuk si penerima. 

Hadiah Hari Jadi

Terdapat macam-macam pilihan hadiah yang ada di pasaran, bermula daripada harga yang rendah sehinggalah tak tercapai dek akal. Ada yang boleh diperibadikan (personalized), ada yang sudah siap sedia (ready-mate) dan sebagainya. Ini menyebabkan pemilihan hadiah menjadi semakin memeningkan. 

Jadi, untuk memudahkan anda, berikut kami kongsikan 12 idea hari jadi yang eksklusif untuk lelaki dan perempuan.  Jangan khuatir, semua item tersebut boleh didapatkan di Shopee

Jom semak!

12 Idea Hadiah Hari Jadi Yang Eksklusif 

Hadiah Hari Jadi Untuk Perempuan

1. Bunga Hiasan

Bunga adalah merupakan hadiah terbaik buat wanita. Hal ini kerana, kebanyakan wanita sangat menyukai bunga. Namun, apabila anda memberikan bunga yang segar, bunga tersebut akan layu dan akhirnya terpaksa dibuang. 

Oleh itu, hadiahkanlah bunga hiasan untuk wanita tersayang anda. Selain tidak akan layu, bunga hiasan tersebut juga boleh digunakan untuk menghiasi ruangan di dalam bilik ataupun rumah. 

Bunga hiasan: https://shopee.com.my/2km.official/7139575787

2. Beg Tangan Berjenama

Wanita dan beg tangan memang tidak dapat dipisahkan lagi. Anda boleh menghadiahkan sebuah beg tangan yang berjenama sempena hari jadi isteri, ibu, mertua, atau rakan perempuan anda. Anda tidak akan tersilap langkah dengan menghadiahkan beg tangan,  mereka pasti akan menyukainya!

Beg tangan: https://shopee.com.my/polohandbag.os/18301892732

3. Set Hadiah Spa

Set hadiah spa ini biasanya terdiri daripada losyen, sabun mandi, garam mandian, krim, lilin pewangi, dan sebagainya. Pokoknya, lengkap untuk mewujudkan spa di rumah. Ini menjadikannya sangat sesuai untuk diberikan sebagai hadiah harijadi kepada wanita. 

Set hadiah spa: https://shopee.com.my/spaluxetique.os/11146502975

4. Lampu Meja 3D LED (3D Light Table Lamp Night LED)

Lampu meja 3D mempunyai pelbagai bentuk dan jenis yang boleh anda personalized kan khusus untuk dijadikan sebagai hadiah hari jadi. Ia boleh dijadikan sebagai lampu tidur dan juga hiasan di atas meja. Harganya pun sangat berpatutan dan mampu milik.

3D Light Table Lamp Night LED: https://shopee.com.my/mz_store99/4504616532

5. Patung (Soft Cute Plushie)

Terdapat pelbagai pilihan patung ataupun soft cute plushie yang anda boleh dapatkan di Shopee. Dengan kecomelannya dan keempukannya, ia pasti akan menjadi hadiah kegemaran si penerima. 

Soft Cute Plushie: https://shopee.com.my/nanawcz/10677179928

6. Set penjagaan rambut

Rambut adalah mahkota wanita. Ia memerlukan penjagaan rapi sama seperti penjagaan wajah. Untuk membantu memudahkan si penerima, anda boleh hadiahkan set penjagaan rambut yang lengkap dengan shampoo, tonik rambut, serum rambut, minyak dan sebagainya.

Anda boleh beli satu persatu dan bungku sebagai satu hadiah ataupun, beli satu pakej yang lengkap dengan semua keperluan penjagaan rambut. 

Set penjagaan rambut: https://shopee.com.my/yachula/3355975989

Hadiah Hari Jadi Untuk Lelaki

1. Vakum Tangan (Hand Vacuum)

Vakum tangan adalah merupakan salah satu hadiah yang sangat praktikal dan boleh digunakan untuk membersihkan habuk di kereta ataupun di mana sahaja. Hadiah ini sangat sesuai untuk para lelaki yang pembersih dan rapi. 

Hand vacuum: https://shopee.com.my/best.diy/17436105307

2. Set Perapi Janggut (Beard Grooming Set)

Hadiah ini sangat sesuai untuk lelaki yang mempunyai janggut. Sekiranya anda membeli set yang lengkap biasanya ia merangkumi beberapa item khusus untuk merapikan janggut contohnya seperti gunting khas, berus, beard oil, beard balm dan sebagainya. 

Beard Grooming Set: https://shopee.com.my/kilangoem/11200910031

3. Beg Gym

Beg gym adalah merupakan hadiah yang paling sesuai untuk lelaki yang gemar suka pergi ke gym untuk bersenam. Ia boleh digunakan untuk meletakkan segala barang keperluan seperti baju, botol air, tuala dan sebagainya semasa pergi ke gym.

Beg gym: https://shopee.com.my/morevision/3510300470

4. Penggantung Kunci Anti-Lost Tracker

Penggantung kunci yang mempunyai ciri-ciri anti lost tracker ini sangat bermanfaat untuk lelaki yang mempunyai kunci yang banyak. Jangan ingat perempuan sahaja yang selalu terlupa letak barang dekat mana. Lelaki pun sama sahaja tau. 

Jadi, penggantung kunci ini sangat berguna untuk mengesan lokasi kunci yang hilang kerana ia dilengkapi dengan penggera yang akan berbunyi apabila dicari menggunakan aplikasi telefon. 

Penggantung Kunci Anti-Lost Tracker: https://shopee.com.my/ongpek/9559949183

5. Mini Projector

Mini projector boleh dijadikan sebagai hadiah yang sangat bermanfaat terutamanya buat lelaki yang suka menonton filem sambil lepak beramai-ramai. Tak perlu habiskan duit di pawagam, pasang sahaja mini projector ini di rumah!

Mini projector: https://shopee.com.my/uniglobalmarketing/7288777589

6. Fon Telinga Tanpa Wayar

Terdapat pelbagai jenama dan jenis fon telinga tanpa wayar yang dijual dipasaran. Harganya pun sangat berpatutan dan mampu milik. Kebaikan fon telinga tanpa wayar ini adalah, ia boleh digunakan di mana sahaja sama ada untuk bekerja, beriadah dan sebagainya. Sangat praktikal!

Wireless earphone: https://shopee.com.my/baseus.co/12475590003

Semoga bermanfaat!

Bantu kami share artikel ini:

eCentral Newsletter

Nak tahu bantuan bulan depan? Subscribe sekarang!