KLCC Skybridge: Waktu Lawatan & Cara Beli Tiket Online

Menara Berkembar KLCC merupakan salah satu bangunan ikonik di Malaysia dan ramai rakyat Malaysia sendiri tidak tahu bahawa anda boleh melawat KLCC Skybridge, iaitu menara tergantung yang menyambungkan antara kedua-dua bangunan menara KLCC.

Walau bagaimanapun, anda tidak boleh menaikinya begitu sahaja kerana anda perlu membeli tiket terlebih dahulu dan pada satu-satu masa, hanya sejumlah pelawat sahaja yang dibenarkan berada di atas KLCC Skybridge itu.

Fakta Menarik KLCC Skybridge

Terletak pada ketinggian yang menakjubkan iaitu 170m (558 kaki), jambatan langit dua tingkat Menara Berkembar PETRONAS ialah jambatan dua tingkat tertinggi di dunia.

Pelawat dari seluruh dunia datang ke KLCC Skybridge untuk melihat pemandangan bandar Kuala Lumpur yang mengagumkan.

Dengan berat 750 tan, jambatan tergantung dua tingkat menghubungkan kedua-dua menara di Aras 41 dan 42.

Menarik untuk diperhatikan bahawa jambatan ini sengaja direka untuk hanya dipasang sebahagiannya pada bangunan utama – ini memberikan banyak ruang untuk pergerakan kecil semasa tinggi. angin dan ribut, dengan berkesan, menghalang jambatan tergantung ini daripada berpisah dari menara.

Secara keseluruhannya, jambatan ini berukuran 170m (558 kaki) di atas tanah dan 58.4m (192 kaki) panjang.

Masa Lawatan

Lawatan ke KLCC Skybridge dibuka daripada hari Selasa hingga Ahad dan tiket mula dijual pada 9:00 A.M. atas dasar siapa cepat dia dapat.

Lawatan berpandu selama 45 minit akan membawa anda ke tiga tingkat di menara KLCC untuk pengalaman yang serba lengkap dan tidak dapat dilupakan.

Selepas membeli tiket anda sama ada melalui tiket dalam talian atau di Kaunter Tiket di Aras Concourse, lawatan berkumpulan selama 45 minit bermula.

Perhentian pertama adalah di Skybridge di Tingkat 41 di mana anda akan berdiri 170 meter di atas paras jalan.

Kemudian, lawatan itu akan membawa anda ke Dek Pemerhatian di Tingkat 86, di mana anda akan dijemput dengan pemandangan latar langit bandar yang menakjubkan dan belajar tentang karya seni bina yang fenomenal ini melalui model skala dan skrin Realiti Tertambah (AR) interaktif.

Selepas itu, anda akan turun ke Tingkat 83 untuk mengalami paparan digital dan video bermaklumat.

Kadar bayaran

Berikut merupakan kadar bayaran yang dikenanakan untuk setiap pengunjng ke KLCC Skybridge.

tiket klcc skybridge

Pastikan anda membawa bersama kad pengenalan anda untuk mendapatkan harga istimewa kerana pengunjung bukan warganegara perlu membayar harga yang lebih tinggi berbanding warganegara Malaysia.

Beli tiket

Tiket juga boleh dibeli lebih awal melalui tiket dalam talian atau di Kaunter Tiket di Peringkat Concourse.

Untuk beli tiket secara online, sila layari pautan https://www.petronastwintowers.com.my/admission-and-ticketing/

Bantu kami share artikel ini: