15 Cadangan Hadiah Untuk Lelaki – Pasti Mereka Suka!

Mencari Hadiah Untuk Lelaki?

Anda sedang tercari-cari hadiah untuk lelaki yang menarik, mudah didapati dan mempunyai harga berpatutan? Usah risau, artikel ini akan membantu anda!

Sebenarnya, mencari hadiah yang sesuai khususnya untuk lelaki tidak kiralah suami, adik-beradik, ataupun bos anda tidaklah sesukar mana.

Bagi memudahkan pencarian anda, cuba kenalpasti personaliti, hobi ataupun minat individu yang anda ingin beri hadiah. Secara tidak langsung, ini juga akan menjadikan hadiah tersebut lebih bermakna.

hadiah untuk lelaki

Sekiranya perlu, anda boleh bertanya terus kepada mereka bagi mengelakkan pembaziran sekiranya hadiah tersebut tidak digunakan. 

Tambahan lagi, dunia digital pada masa kini membolehkan anda untuk mencari hadiah yang benar-benar sesuai walaupun secara dalam talian sahaja. Kebaikannya, anda boleh melakukan perbandingan harga dengan lebih mudah serta menjimatkan tenaga dan juga masa anda. 

15 Cadangan Hadiah Untuk Lelaki

Berikut kami kongsikan 15 cadangan hadiah untuk lelaki yang anda boleh pertimbangkan apabila sedang mencari hadiah untuk mereka. Jom baca!

1. Topi

Kebanyakan lelaki sangat menyukai topi. Jadi, sekiranya anda memberikan topi sebagai hadiah sudah pasti ia akan menyenangkan hati mereka. Selain itu, topi juga sangat mudah didapati dan terdapat banyak pilihan topi dengan harga yang tidak terlalu mahal. 

Topi: https://shopee.com.my/ootd8.my/20309448812

2. Kaca Mata Hitam

Kaca mata hitam juga adalah merupakan salah satu idea menarik untuk dijadikan sebagai hadiah. Lebih-lebih lagi apabila individu tersebut suka bergaya dengan menggunakan kacamata hitam. Ia juga boleh digunakan sebagai pelindung sinaran matahari atau cahaya UV. 

Kaca mata hitam: https://shopee.com.my/cyxus.os/7885102047

3. Baju Tshirt

Seterusnya, anda juga boleh menghadiahkan t-shirt dengan motif menarik untuk individu tersebut. Kebanyakan lelaki sangat gemar memakai t-shirt  untuk aktiviti seharian mereka.  Jadi, tshirt  yang anda berikan pasti sangat berguna untuk mereka. 

Tshirt POLO: https://shopee.com.my/lancasterpolo_mens.os/10414809343

4. Baju Kemeja

Baju kemeja dan lelaki tidak dapat dipisahkan lagi. Selain memakai t-shirt,  lelaki juga sangat gemar mengenakan baju kemeja sama ada lengan panjang ataupun lengan pendek lebih-lebih lagi untuk pergi ke kerja, berjalan-jalan ataupun menghadiri acara tertentu.

Baju kemeja: https://shopee.com.my/orlando.os/16582667629

5. Hoodie

Selain itu, anda juga boleh jadikan hoodie sebagai salah satu pilihan untuk hadiahkan kepada mereka. Terdapat pelbagai pilihan hoodie yang anda boleh dapatkan dengan harga yang berpatutan.

Hoodie: https://shopee.com.my/lefonse.os/10944773817

6. Windbreaker

 Sekiranya individu tersebut suka berjogging, anda boleh hadiahkan sehelai windbreaker untuk digunakan semasa berjogging. Windbreaker adalah sejenis jaket tetapi mempunya material yang lebih ringan dan tipis serta kalis air.

Windbreaker: https://shopee.com.my/forest.os/6339658597

7. Helmet

Jika anda mempunyai bajet lebih, anda boleh jadikan helmet sebagai hadiah. Helmet sangat berguna terutamanya buat lelaki yang mempunyai motorsikal.

Terdapat banyak pilihan helmet dari harga yang murah sehinggalah mahal. Walaubagaimanapun, pastikan helmet yang dibeli mempunyai ciri-ciri keselamatan yang diluluskan oleh pihak berwajib. 

Helmet: https://shopee.com.my/murahya/5602075201

8. Kasut Sneaker

Kasut sneaker juga merupakan pilihan hadiah yang menarik. Pastikan anda mengetahui saiz kaki individu tersebut sebelum membuat keputusan untuk membelinya. Ini adalah untuk mengelakkan kasut tersebut tidak dapat digunakan kerana terlalu besar atau tidak muat.

Kasut sneaker NIKE: https://shopee.com.my/skynew4898/11924251403

9. Tali Leher

Jadikan tali leher sebagai hadiah bermakna untuk insan tersayang. Setiap kali memakainya, individu tersebut pasti akan mengingati anda. Anda juga boleh berikan  set tali leher yang lengkap dengan dompet dan tali pinggang. 

Tali leher: https://shopee.com.my/mkztrading/8230862987

10. Botol Air

Penjagaan kesihatan adalah sangat penting. Hadiahkan sebuah botol air sebagai tanda anda prihatin akan kesihatannya. Selain itu, botol air juga sangat berguna untuk dibawa ke tempat kerja, bersukan dan sebagainya.

Botol air: https://shopee.com.my/yondson168/17121330090

11. Peralatan Gym

Untuk individu yang gemar bergym,  bolehlah anda hadiahkan peralatan gym untuknya. Sudah pasti mereka akan tersenyum lebar sampai ke telinga!

Treadmill: https://shopee.com.my/gintell/8194961908

12. Casing Telefon Bimbit

Pilihan casing telefon bimbit yang  menarik juga boleh dijadikan sebagai hadiah. Harga casing telefon bimbit juga tidaklah terlalu mahal. Ya sangat sesuai diberikan apabila anda mempunyai bajet yang cukup cukup dan perlu perlu memberi hadiah kepada lebih daripada satu orang. 

Casing Iphone: https://shopee.com.my/fashioncase.my/12891453799

13. Shaving Kit

Jangan segan-segan untuk menghadiahkan shaving kit kepada mereka. Kemungkinan besar mereka akan sangat menghargainya dan menggunakannya dengan sebaik mungkin. Ia adalah salah satu item penting dalam penjagaan imej dan kebersihan. Jangan lupa sertakan sekali krim pencukur okay!

Kit pencukur: https://shopee.com.my/lavine_1122/14183777561

14. Miniatur Kartun

Terdapat ramai individu yang sangat gemar dengan figura ataupun watak kartun tertentu. Inilah masanya untuk anda menyenangkan hati mereka dengan menghadiahkan miniatur kartun kegemaran mereka!

Mini Figure Naruto: https://shopee.com.my/carson4986/13711647457

15. Alat Pancing

Untuk yang suka memancing, hadiahkan alat pancing untuk menyokong hobi mereka. Sudah pasti mereka akan melonjak kegembiraan!

Alat pancing: https://shopee.com.my/kastkingfishing.my/16355911014

Semoga anda dapat mencari hadiah yang terbaik untuk orang tersayang!

Bantu kami share artikel ini:

eCentral Newsletter

Nak tahu bantuan bulan depan? Subscribe sekarang!