Advertisements

Harga Perodua Bezza 2020 Baru (Facelift) Bermula Dari RM34,580

Advertisements

Berminat nak pakai Perodua Bezza 2020?

Berikut kami kongsikan segala maklumat terkini tentang kereta sedan Perodua Bezza Facelift baru!

Untuk makluman, tempahan Bezza telah dibuka sebelum pelancaran rasmi pada 8 Januari nanti.

Sejak dilancarkan pada 2016, ternyata model sedan pertama Perodua ini mendapat sambutan rakyat Malaysia dengan jualan 184,000 unit.

Baca: Semak Wang Tak Dituntut Online eGUMIS

Perodua Bezza 2020

Bezza ditawarkan dalam empat varian, bermula dengan model asas Bezza 1.0 GX Manual berharga RM34,580, Bezza 1.0 GX Automatik berharga RM36,580, Bezza 1.3 X Automatik berharga RM43,980 dan model tertinggi Bezza 1.3 AV berharga RM49,980.

Pembelian Bezza 2020 didatangkan sekali dengan waranti lima tahun/150,000 km (yang mana dahulu).

100 ribu orang dalam Telegram kami berjaya terima bantuan SETIAP BULAN. Join Sekarang!

Kesemua varian akan hadir standard dengan lampu hadapan LED, skirt sisi dengan warna badan, penderia undur serta sistem brek ABS bersama EBD.

Selain itu bagi model pertengahan Bezza X dan model tertinggi Bezza AV akan menerima sistem kestabilan elektronik (ESC) dan juga kawalan cengkaman (TRC).

Lebih menarik Bezza AV turut hadir dengan sistem bantuan pemanduan ASA 2.0 yang merangkumi sistem seperti Pre-Collision Warning (PCW), Pre-Collision Braking (PCB), Front Departure Alert (FDA) dan Pedal Misoperation Control (PMC) – semuanya berfungsi melalui kamera pada cermin utama.

Model X dan AV juga akan hadir dengan pelbagai ciri premium lain antaranya sistem kunci pintar bersama butang penghidup enjin, penderia parkir hadapan, gril dengan kemasan krom dan juga rim aloi bersaiz 15-inci. Walau bagaimanapun, hanya Bezza AV yang diberikan cermin sisi boleh lipat berkuasa.

Bezza 2020 hadir dengan enam pilihan warna — Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue dan Sugar Brown sedia ada, bersama dua warna baharu iaitu Garnet Red (untuk varian-varian 1.3 liter sahaja) dan Granite Grey.

Harga Bezza

Berikut harga Perodua Bezza tahun ini:

  • Varian 1.0 G MT (pilihan warna Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown & Granite Grey) – RM34,580
  • Varian 1.0 G AT (pilihan warna Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown & Granite Grey) – RM36,580
  • Varian 1.3 X AT (pilihan warna Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown, Granite Grey & Garnet Red) – RM43,980
  • Varian 1.3 AV AT (pilihan warna Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown, Granite Grey & Garnet Red) – RM49,980

Untuk info lanjut atau tempahan, anda boleh layari portal rasmi Perodua Bezza di sini.

Leave a Comment