Permohonan Biasiswa Behn Meyer AgriCare Education Fund 2021

Behn Meyer AgriCare (“BMA”) mempunyai sejarah yang sangat panjang dalam menyokong industri pertanian Malaysia dan berada di barisan hadapan dalam memberikan penyelesaian yang terbaik dan terkini untuk spektrum penuh bantuan pertanian termasuk ladang besar kepada pekebun kecil / petani.

BMA mempunyai komitmen kuat untuk menyokong industri pertanian tempatan dalam setiap aspek dan percaya bahawa pendidikan dan kemajuan komuniti pertanian tempatan adalah salah satu tonggak utama kepada pertumbuhan dan pemodenan industri yang berterusan.

Untuk tujuan ini, Biasiswa Tabung Pendidikan BMA ditawarkan oleh BMA untuk memberi peluang pendidikan tinggi kepada anak muda Malaysia yang layak.

Biasiswa Tabung Pendidikan Behn Meyer AgriCare

Biasiswa Tabung Pendidikan BMA ini menawarkan yuran pengajian, perbelanjaan sara hidup serta bantuan pendidikan yang diperlukan kepada para penerima.

Selain daripada yuran pengajian, penginapan dan kos sara hidup, calon juga akan ditawarkan peluang pengembangan seperti kemasukan ke program internship dan bimbingan dan mungkin ditawarkan pekerjaan dengan Kumpulan Syarikat Behn Meyer setelah menamatkan pengajian.

Syarat permohonan

Individu yang berminat untuk memohon biasiswa ini mestilah memenuhi syarat-syarat berikut yang telah ditetapkan:

  • Berumur 25 tahun ke bawah yang ingin melanjutkan pelajaran ke universiti awam.
  • Tidak boleh mempunyai ikatan atau menjadi penerima biasiswa atau penghargaan kewangan lain dari institusi, organisasi atau yayasan pendidikan lain.
  • Mempunyai keputusan yang baik dalam SPM / STPM atau peperiksaan standard yang setaraf dengan tahap yang sama.
  • Pemohon mesti sudah mendapat tawaran atau telah diterima untuk belajar untuk peringkat sarjana / pascasiswazah dalam pengajian pertanian di universiti awam Malaysia.

Walau bagaimanapun, ia tidak layak bagi individu yang mana ibu bapa atau penjaga sahnya adalah bekas pekerja atau masih bekerja di Behn Meyer Group of Companies.

Cara memohon

Bagi individu yang memenuhi kriteria-kriteria di atas, anda boleh menghantar permohonan dengan mengikut langkah-langkah berikut:

Sila gabungkan semua dokumen ke dalam SATU (1) fail PDF. Harap maklum bahawa anda hanya boleh memuat naik SATU (1) fail PDF sebagai dokumen sokongan anda.

Pastikan semua dokumen yang berkaitan dilampirkan sebelum diserahkan kerana pemohon hanya boleh mengirimkan SATU (1) permohonan.

Temuduga calon yang disenarai pendek

Temuduga untuk calon yang disenarai pendek akan diadakan di Behn Meyer AgriCare HQ, Subang Jaya dan sesi temu ramah itu sendiri akan berlangsung antara 20 hingga 30 minit.

Di samping itu, calon yang disenarai pendek dijangka akan diminta untuk menyelesaikan sebuah penulisan atau karangan semasa berada di lokasi temuduga.

Calon yang disenarai pendek disarankan untuk datang lebih awal untuk sesi temu duga dan calon yang datang dari luar kawasan akan dibayar semula dengan sewajarnya dengan jumlah perbelanjaan yang berkaitan untuk menghadiri temuduga ini.

Tarikh tutup permohonan

Tarikh tutup permohonan adalah 15 November 2021.

Hanya calon yang disenarai pendek sahaja yang akan dihubungi. Calon yang disenarai pendek dijangka akan dihubungi dalam 1-2 bulan selepas tarikh tutup.

Sila kemukakan sebarang pertanyaan dan kemusykilan kepada Cik Julie Leong melalui e-mel ([email protected]) atau telefon (03-8026 3463).

Bantu kami share artikel ini: